IDEA


Restauracja Szklarnia to miejsce stworzone z miłości do jedzenia, gotowania i karmienia. Natalia Huzarewicz jest szefem kuchni, jej mama Jolanta Huzarewicz – właścicielem, załogę tworzy zgrana grupa znajomych. 

Zapraszamy gości do ucztowania w śródziemnomorskim stylu i domowej atmosferze, przy niebanalnych potrawach z autorskiego menu. W każdy ciepły dzień życie restauracji toczy się w ogrodzie restauracyjnym urządzonym w niewymuszonym, zachęcającym do odpoczynku klimacie. Ogródek uzupełnia prawdziwa szklarnia, w której uprawiamy warzywa i zioła. Wakacyjny klimat pozwala uciec na chwilę od zgiełku miasta. Wystrój wnętrza jest minimalistyczny, prym wiodą rośliny, poustawiane w donicach i obrastające ścianę w formie ogrodu wertykalnego.

 

Największą wartością naszej restauracji – oprócz jedzenia oczywiście – są ludzie tu pracujący: naturalni, otwarci, serdeczni, dbający o naszych gości.

 


KUCHNIA

To połączenie smaków i produktów kuchni śródziemnomorskiej z prostotą i sezonowością. Punktem wyjścia dla filozofii naszej kuchni  jest zamiłowanie do dobrego, bezpretensjonalnego jedzenia, proekologiczne podejście oraz szacunek do gościa. 

Nasza kuchnia opiera się na zasadzie ?od pola do stołu? – wykorzystujemy tylko najświeższe produkty, nie używamy sztucznych składników, nie zgadzamy się na bylejakość, nie chodzimy na skróty.


DZIEŃ W SZKLARNI 

Lunche, w kilku ? również bezmięsnych ? wariantach, serwujemy od poniedziałku do piątku od 12.00 do 16.00.

Przez cały dzień goście mogą zamawiać dania z karty, która zmienia się, uwzględniając sezonowe produkty. Świeżym warzywom towarzyszą ryby, owoce morza, mięsa, sery i makarony. Naszym mocnym punktem są oryginalne, kolorowe sałaty i zupy. 

Smakowitą całość dopełniają świeżo zerwane zioła i znakomite wina dobrane przez eksperta.

Na wielbicieli słodkości czeka wybór ciast i deserów. 

OD NATALII – SZEFOWEJ KUCHNI

Kuchnia to moje środowisko naturalne. Kiedy akurat nie gotuję, myślę, czytam, a nawet śnię o jedzeniu”

„Najistotniejsze dla ukształtowania mojej kulinarnej filozofii były lata spędzone na Mazurach. To tam, sadząc pomidory, sprawiając ryby i piekąc chleby, ukułam wizję kuchni prostej, naturalnej i uczciwej”

„Lubię wiedzieć, skąd pochodzi mięso, na którym pracuję, jak traktowane były kury, których jaj używam. Podoba mi się idea tworzenia dań z doskonałych jakościowo składników

„Szklarnia to mój osobisty egzamin ? okazja, by, we współpracy z zespołem, zaprezentować swoje pomysły szerszej publiczności. Mam nadzieję, że go zdam”


ATRAKCJE

W soboty i niedziele proponujemy weekendowe menu, oferujące, oprócz sprawdzonych dań z karty, również nowości, które poddajemy Państwa ocenie. Najlepiej przyjęte przez gości mają szansę trafić do głównej karty.

Dla najmłodszych przygotowaliśmy ciekawe propozycje w karcie, dysponujemy też kącikiem zabaw, krzesełkami do karmienia i przewijakiem. 

Chętnie urozmaicimy naszym gościom czas organizując ciekawe wydarzenia artystyczno-rozrywkowe, będziemy zapraszać na letnie koncerty i degustacje win. 

Jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje współpracy ? zorganizujemy przyjęcia okolicznościowe, spotkania biznesowe, bankiety i catering. 

Wierzymy, że połączenie talentu i pasji kucharzy, doskonałej lokalizacji, niepowtarzalnego wystroju i atmosfery sprawi, że nasi goście będą się tu świetnie czuli i chętnie wracali.