MENU

PRZYSTAWKI / STARTERS

  • 39 PLN
  • Tatar z polędwicy z marynowanymi grzybami, żółtkiem, domową maggi i kruszonką z panko

    Steak tartare with marinated mushrooms, egg yolk, lovage essence and panko crust

  • 25 PLN
  • Szparagi z bryndzą, konfitowanym żółtkiem i croissantem

    Asparagus, sheep’s cheese, egg yolk confit and croissant


ZUPY / SOUPS

  • 28 PLN
  • Zupa rybna z owocami morza i śmietanką

    Seafood soup with cream

  • 23 PLN
  • Rosół z pieczonej kury z młodymi warzywami

    Roasted hen broth with spring vegetables

  • 24 PLN
  • Botwinka z przepiórczym jajkiem

    Baby beetroot soup with quail egg


DANIA GŁÓWNE MIĘSNE I RYBY / MEAT & FISH MAIN COURSES

  • 39 PLN
  • Filet z okonia z krokietami ziemniaczanymi i młodą kiszoną kapustą

    Bass fillet with horseradish-potato croquettes and spring sauerkraut

  • 58 PLN
  • Stek z rostbefu / antrykotu z ciepłą sałatką z młodych ziemniaków i kukurydzy, sos demi-glace z pieczoną papryką

    Roast beef / ribeye steak with hot potato and corn salad, roasted bell peppers demi-glace sauce

  • 29 PLN
  • Gołąbki z młodej kapusty z cielęciną i orkiszem w sosie koperkowym

    Veal and spelt stuffed spring cabbage rolls with dill sauce

  • 29 PLN
  • Sałata z rostbefem, grillowanymi warzywami, Parmezanem, truskawkami, pestkami dyni i sosem mango

    Roast beef, grilled vegetables, Parmesan cheese, strawberries, pumpkin seeds and mango sauce salad

  • 39 PLN
  • Czarne tagliatelle z krewetkami w białym winie z czosnkiem, szalotką i natką pietruszki

    Black tagliatelle with prawns and white wine, garlic, shallot and parsley sauce

  • 36 PLN
  • Strozzapreti z kurczakiem, szparagami, pomidorkami i szpinakiem

    Strozzapreti chicken, asparagus, cherry tomatoes and spinach


DANIA GŁÓWNE WEGETARIAŃSKIE / WEGETARIAN MAIN COURSES

  • 29 PLN
  • Sałata z grillowanym tofu i warzywami, Parmezanem, truskawkami, pestkami dyni i sosem mango

    Grilled tofu and vegetables, Parmesan cheese, strawberries, pumpkin seeds and mango sauce salad

  • 25 PLN
  • Lawendowe pierogi z truskawkami i sosem z kogla – mogla

    Lavender-strawberry dumplings with polish eggnog sauce

  • 24 PLN
  • Groszkowe leniwe kluski z sosem śmietanowo – szparagowym

    Green pea and cottage cheese gnocchi with asparagus and cream sauce


DLA DZIECI / KIDS MENU:

  • 12 PLN
  • Zupa pomidorowa (wegetariańska)/ rosół z literkowym makaronem

    Tomato soup (vegetarian) / chicken broth with alphabet noodles

  • 19 PLN
  • Fileciki z kurczaka z frytkami i gotowaną młodą marchewką z masłem

    Chicken strips with French fries and baby carrot

  • 19 PLN
  • Makaron z łososiem i zielonym groszkiem w śmietankowym sosie

    Salmon and green pea pasta with creamy sauce

  • 16 PLN
  • Knedle z wiśniami w waniliowym sosie

    Cherry stuffed potato dumplings with vanilla sauce


DESERY / DESSERTS

  • 22 PLN
  • Beza z waniliową bitą śmietaną i truskawkami

    Vanilla whipped cream and strawberries meringue

  • 23 PLN
  • Lody z zielonej herbaty ze smażonym makaronem ryżowym i marynowaną pitahayą

    Matcha ice cream with fried rice noodles and marinated dragon fruit

  • 29 zł / 49 zł
  • Polskie sery z żurawiną i krakersami

    Polish cheese selection with cranberry and crackers


DODATKI / SIDES

  • 6 PLN
  • Koszyk pieczywa z masłem

    Bread and butter basket

  • 9 PLN
  • Frytki

    French fries

  • 11 PLN
  • Sałaty z oliwą

    Lettuce with olive oil